Комунальне підприємство "ЛУБЕНСЬКА ЛІКАРНЯ ІНТЕНСИВНОГО ЛІКУВАННЯ" Лубенської міської ради

Ви завітали на сайт мережі закладів охорони здоров'я Полтавської області

5 травня – Міжнародний день акушерки

| Прокоментуй!

Вже більше двох десятиліть поспіль 5 травня вважається Міжнародним днем акушерки (International Midwives ‘Day).

Ідею свята запропонувала Міжнародна асоціація акушерок на конференції в Нідерландах в 1987 році. Статус офіційного свята цей день набув тільки в 1992 році. Сьогодні він відзначається більш ніж у 50 країнах, в тому числі і в Україні, повідомляють у КП “Полтавський обласний центр громадського здоров’я.

Помічники лікарів, так називають акушерок у пологових будинках. Праця цієї категорії медиків незамінна, за великим рахунком, саме акушерки допомагають малюкам з’являтися на світ.

Основна мета свята — інформувати населення про важливість роботи акушерок. Значимість цієї професії переоцінити важко, адже саме від акушерки, від її досвіду, знань і навичок дуже часто залежить життя і здоров’я матері та дитини.

Акушерки допомагають жінкам ставати мамами, супроводжуючи їх з моменту надходження в пологовий будинок до урочистої виписки. Вони оформлюють документи, знаходяться поряд з майбутньою матір’ю до, після і безпосередньо під час пологів, надають породіллям необхідну медичну допомогу і моральну підтримку.

Основні функції акушерки багатогранні і пов’язані з наданням першої акушерсько-гінекологічної допомоги. Це і підготовка інструментарію для проведення прийому лікаря-гінеколога, і допомога лікарю при огляді жінки, і взяття мазків на гістологічні, бактеріологічні види досліджень, а також виписки на проведення аналізів з консультацією фахівців, і проведення патронажу породіль та вагітних, і проведення диспансеризації хворих, ведення документації по їх диспансеризації, психологічна підготовка вагітної до пологів, при потребі ведення педіатричної роботи, а також усім відоме надання допомоги акушер-гінекологу у веденні пологів.

Ця професія – одна з перших на землі, оскільки пов’язана з початком життя.

У професійне свято акушерки – «День акушерки» ми приєднуємося до численних привітань на адресу наших незамінних акушерок і бажаємо їм міцного здоров’я, трудових успіхів і надійного родинного щастя.

Зі святом Вас дорогі акушерки!

Напишіть відгук

Обов'язкові поля позначено * зірочкою .