Комунальне підприємство "ЛУБЕНСЬКА ЛІКАРНЯ ІНТЕНСИВНОГО ЛІКУВАННЯ" Лубенської міської ради

Ви завітали на сайт мережі закладів охорони здоров'я Полтавської області

Досвід антибіотикотерапії від київського фахівця

| Прокоментуй!

На сьогоднішній день існує велика кількість ліків, серед яких маса антибіотиків різного спектру дії. Звичайно, можна лише рідти з приводу такого широкого вибору на поличках аптек. Але інколи навіть самі лікарі не в змозі зорієнтуватись у  розмаїтті засобів, які випускають сучасні виробники. Тому адміністрація КП “ЛЛІЛ” ЛМР із задоволенням підтримала ініціативу Леоніда Аполлоновича Харченко, директора Українського медичного центра інтенсивної терапії сепсису, доцента кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика. Він запропонував ознайомити працівників ЛПЗ міста з певними особливостями антимікробної терапії.

22 березня в приміщенні актового залу поліклінічного відділення для дорослих всі бажаючі лікарі мали змогу прослухати лекцію на тему “Основні принципи антибіотикотерапії сепсису”, під час якої Леонід Аполлонович ознайомив присутніх з основними ознаками сепсису та його класифікацією. Особливу увагу він звернув на помилки, які часто виникають при його діагностиці, оскільки на даний момент не існує простих лабораторних методів для діагностування сепсису. Також значну частину виступу Леонід Аполлонович присвятив саме антибіотикотерапії сепсису та необхідності обов’язкових мікробіологічних посівів крові на чутливість до антибіотиків.

Присутні лікарі отримали вичерпну інформацію про антибіотикотерапію та мали змогу задати питання, що їх цікавили, на які доцент Харченко дав кваліфіковані відповіді.

Адміністрація КП “ЛЛІЛ” ЛМР та лікарі вдячні Леонідові Аполлоновичу за інформативну і корисну зустріч та сподіваються на подальшу співпрацю.

Напишіть відгук

Обов'язкові поля позначено * зірочкою .