Комунальне підприємство "ЛУБЕНСЬКА ЛІКАРНЯ ІНТЕНСИВНОГО ЛІКУВАННЯ" Лубенської міської ради

Ви завітали на сайт мережі закладів охорони здоров'я Полтавської області

МОЗ України та Фонд народонаселення ООН посилюють співпрацю щодо репродуктивного здоров’я та запобігання насильству.

| Прокоментуй!

Заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак провела робочу нараду з представником Фонду народонаселення ООН в Україні (UNFPA Ukraine) Хайме Надаль.

Сторони обговорили співпрацю щодо розширення доступу до послуг із репродуктивного здоров’я населення та захисту через мобільні медичні клініки/спеціалізовані сервіси й установи для жінок і дівчат, які є в зоні ризику або зазнають насильства.

Фонд є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я і також опікуються питанням жертв сексуального насилля.

«Через збройну агресію рф українці переживають вкрай тяжкі емоції та постійний стрес, що може негативно впливати на психіку людини. Особливо це стосується майбутніх матерів та породіль. Основні проблемні питання репродуктивного здоров’я в усьому світі та в Україні зокрема, висока материнська та малюкова смертність, високий рівень абортів, невиношування вагітності, ускладнення вагітності та пологів тощо. Саме тому спільна робота МОЗ та Фонду направлена на те, щоб припинити материнську смертність, яку можливо попередити. Маємо на меті створити світ, де кожна вагітність є бажаною, кожні пологи є безпечними, і кожна молода людина може реалізувати свій потенціал», — сказала Ірина Микичак.

За її словами Фонд народонаселення ООН співпрацює з МОЗ і територіальними громадами ще з початку агресії рф проти України, з 2015 року. Зокрема, за три місяці Фонд доставив у 29 пологових будинків України вагому гуманітарну допомогу з гігієнічних та медикаментозних наборів для надання перинатальної  допомоги.

Окремо сторони обговорили подальші плани щодо співпраці у наданні медичної та психологічної допомоги постраждалим від насильства громадянам.

Заступниця міністра наголосила на тому, що медики та українці, розраховують на особливу роль ООН, одним із співзасновників якої є Україна, у припиненні геноциду і насильства рф проти мирної демократичної української держави.

Спільними зусиллями маємо працювати на перемогу над загарбниками і докласти максимум зусиль для зупинення демографічної кризи, яка суттєво загостриться внаслідок війни в Європі.

МОЗ України

Напишіть відгук

Обов'язкові поля позначено * зірочкою .