Комунальне підприємство "ЛУБЕНСЬКА ЛІКАРНЯ ІНТЕНСИВНОГО ЛІКУВАННЯ" Лубенської міської ради

Ви завітали на сайт мережі закладів охорони здоров'я Полтавської області

Ситуація з лікарськими засобами в Україні є контрольованою – Олександр Комаріда.

| Прокоментуй!

На території України ситуація з лікарськими засобами є контрольованою, а програми відшкодування вартості ліків працюють. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

«Зараз немає проблем із постачанням ліків. Урядова програма реімбурсації «Доступні ліки» працює в повному обсягу, інсуліни можна отримати в аптеках повністю безоплатно. Препарати тиреоїдної групи можна або придбати в аптеці, або отримати у пунктах видачі ліків, організованих у кожному регіоні, адже багато цих препаратів було отримано як гуманітарну допомогу. Практично з початку війни ми закликали українців іти саме до лікарень, де можна отримати всі необхідні ліки та медичну допомогу», – зазначив Олександр Комаріда.

Водночас міністерство перебуває на зв’язку з усіма лікарями, навіть із тими, що розташовані на окупованих територіях. Ситуація у цих регіонах значно складніша, хоча запаси лікарських засобів там були зроблені. Та наразі відправити ліки туди можна лише гуманітарними вантажами, але волонтерів туди не пускають.

«Ми звернулися до Міжнародного комітету червоного хреста, Всесвітньої організації охорони здоров’я, до організації «Лікарі без кордонів», аби українці на окупованих територіях мали доступ до лікарських засобів», – підсумував перший заступник міністра.

МОЗ України

Напишіть відгук

Обов'язкові поля позначено * зірочкою .