Комунальне підприємство "ЛУБЕНСЬКА ЛІКАРНЯ ІНТЕНСИВНОГО ЛІКУВАННЯ" Лубенської міської ради

Ви завітали на сайт мережі закладів охорони здоров'я Полтавської області

ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА МАЄ БУТИ ПЕРШИМ КРОКОМ ДО ВІДНОВЛЕННЯ МЕНТАЛЬНОГО ДОБРОБУТУ ПОСТРАЖДАЛИХ ВІД ВІЙНИ, – МАРИНА ЛАЗЕБНА

| Прокоментуй!

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна взяла участь у нараді щодо психічного здоров’я та психологічної допомоги людям, які постраждали внаслідок війни. Нарада відбулась за участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та за участю першої леді Олени Зеленської.

Олена Зеленська ініціювала створення Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Її мета – допомогти громадянам подолати надзвичайний стрес та наслідки травм, отриманих внаслідок війни, попередити розвиток психічних розладів. Для цього потрібно систематизувати та консолідувати усі наявні у держави, громад та громадянського суспільства ресурси та напрацювання, щоб забезпечити доступ до якісних послуг із психічного здоров’я для всіх, хто їх потребує – і військових, і цивільних.

Програма передбачає:

1. Підвищення обізнаності людей у питаннях психічного здоров’я (як зберігати здоров’я, практики самодопомоги та стрес-менеджменту, коли звертатись по допомогу, боротьба зі стигмою щодо звернення до психолога/психіатра).

2. Створення дослідницько-освітньої платформи/путівника для фахівців та отримувачів послуги. На платформі будуть зібрані методики, онлайн навчальні курси методикам та інструментам, онлайн-рішення для самодопомоги і т. д.

3. Навчання сімейних лікарів, лікарів-психологів, психотерапевтів, соціальних, шкільних, військових психологів доказовим методикам допомоги людям, які пережили травматичні події.

4. Розбудова системи надання допомоги, якою зможе скористатися той, хто її потребує.

Розробка програми ведеться у тісному контакті з ВООЗ, яка надає необхідну підтримку та експертизу.

Детальніше: https://www.msp.gov.ua/news/21899.html

Урядовий портал

Напишіть відгук

Обов'язкові поля позначено * зірочкою .