Комунальне підприємство "ЛУБЕНСЬКА ЛІКАРНЯ ІНТЕНСИВНОГО ЛІКУВАННЯ" Лубенської міської ради

Ви завітали на сайт мережі закладів охорони здоров'я Полтавської області

«В ОБЛАСТІ Й НАДАЛІ ФІКСУЄМО ВЕЛИКУ КІЛЬКІСТЬ ХВОРИХ ЩОДНЯ. ЦЕ ВИКЛИКАЄ ЗАНЕПОКОЄННЯ Й НАБЛИЖАЄ НАС ДО «ЧЕРВОНОЇ» ЗОНИ», – ОЛЕГ СИНЄГУБОВ.

| Прокоментуй!

Про це голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов зауважив під час апаратної наради 8 листопада, обговорюючи питання стану запобігання поширенню гострого респіраторного захворювання COVID-19.

«В області й надалі фіксуємо велику кількість хворих щодня. Це викликає занепокоєння й наближає нас до «червоної» зони. Виявляємо більше 1000 випадків за добу. Було кілька антирекордів – майже 1300 хворих, – зауважив Олег Синєгубов, –  Ми фактично стоїмо на порозі «червоної» зони».

За словами Олега Синєгубова, в області триває вакцинальна кампанія. Щодня щеплення отримує до 10 000  осіб. Роботу в даному напрямку й надалі будуть аналізувати, посилювати, залучаючи нові резерви. В області є достатня кількість вакцини.

«Ситуація з поширенням коронавірусу лишається складною. Б’ємо рекорди за кількістю пацієнтів, а також летальних випадків. Люди інфікуються швидко. Вірує є дуже контагіозним. На кожен зареєстрований випадок припадає 15 контактних осіб. На жаль, ми не використовуємо всіх наявних ресурсів для збереження життя і здоров’я. Тому подальше перебування в «помаранчевій» чи «червоній» зоні залежить від нас самих», – зауважив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.  

На постійному контролі лишається питання забезпечення лікарень киснем, а також раціональне використання ліжкомісць. Станом на 5 листопада в лікувально-профілактичних закладах області на стаціонарному лікуванні перебуває 1297 хворих із підтвердженим діагнозом «гостра респіраторна хвороба COVID-19» та 57 – із підозрою на COVID-19, із використанням ШВЛ – 111.

Також від сьогодні набирає чинності наказ МОЗ №2153 від 04.10.2021 року «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням». Згідно з ним, в державних органах, установах та організаціях зобов’язані відсторонити від роботи невакцинованих працівників, які підлягають обов’язковій вакцинації.

Полтавська ОДА

Напишіть відгук

Обов'язкові поля позначено * зірочкою .