Комунальне підприємство "ЛУБЕНСЬКА ЛІКАРНЯ ІНТЕНСИВНОГО ЛІКУВАННЯ" Лубенської міської ради

Ви завітали на сайт мережі закладів охорони здоров'я Полтавської області

«В ОБЛАСТІ РОЗГОРНУТО 19 ЛІКАРЕНЬ ДЛЯ ХВОРИХ НА COVID-19», – ОЛЕГ СИНЄГУБОВ.

| Прокоментуй!

Будь-який житель Полтавщини може розраховувати на гідну медичну допомогу, якщо захворіє на COVID-19.  Про це сьогодні, 29 жовтня, заявив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов на засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Володимиру Зеленському, яке відбулося в Одесі.

“На сьогодні в Полтавській області 19 закладів охорони здоров’я надають стаціонарну допомогу пацієнтам із коронавірусною хворобою. В них розгорнуто близько 2-х тисяч ліжок, 92% з яких обладнані киснем. Зайняті наразі 50% ліжко-місць, тому поки такої кількості лікарень достатньо. Загалом в області готові для прийому хворих на ковід 30 медзакладів”, – зазначив Олег Синєгубов.

Він також додав, що на початку пандемії для проведення тестувань на COVID-19 в області був один лабораторний центр, який міг робити 125 тестів на добу, тому результатів аналізів доводилось чекати від 5 до 8 діб. “Завдяки підтримці  Міністерства охорони здоров’я та обласного бюджету наразі маємо 4 повноцінні лабцентри потужністю 5 тисяч тестувань на добу», – акцентував очільник Полтавщини.

Нагадаємо, що Полтавщина наразі перебуває в «помаранчевій» зоні  карантину.

Полтавська ОДА

Напишіть відгук

Обов'язкові поля позначено * зірочкою .