Комунальне підприємство "ЛУБЕНСЬКА ЛІКАРНЯ ІНТЕНСИВНОГО ЛІКУВАННЯ" Лубенської міської ради

Ви завітали на сайт мережі закладів охорони здоров'я Полтавської області

РЯТУЮЧИ СЕРЦЯ: виїзний прийом київських фахівців

| Прокоментуй!

    Для спеціалістів Державної установи «Інститут серця МОЗ України» стало доброю традицією проводити виїзні консультації для хворих кардіохірургічного та кардіологічного профілю Києва та регіонів. Не перший раз завітали вони і до Лубен. 11 липня в коридорі сьомого поверху Лубенської поліклініки для дорослих зібралися мешканці міста, які потребували допомоги лікарів.

       Координатор Наталія Олексіївна Володкіна, зав. кафедри кардіохірургії, рентгеноваскулярних та екстракорпоральних технологій, лікар-кардіолог, в особистій розмові розповіла, що серцево-судинні захворювання в Україні залишаються основною причиною смертності. Тож вчасно виявити, діагностувати і вжити належних заходів залишається найважливішим завданням для лікарів.

  Під час виїзної консультації прийом проводили 7 спеціалістів, співробітників кафедри кардіохірургії, рентгеноваскулярних та екстракорпоральних технологій, серед яких були кардіохірург, аритмолог, дитячий кардіолог і лікар УЗД серця. До кінця дня фахову допомогу спеціалістів отримала 71 людина. Хворі, які потребували більш детального обстеження, направлялись на УЗД серця (ЕХО-КГ). Сучасну апаратуру лікарі привезли з собою.

   Паралельно з прийомом, київські фахівці читали лекції на науково-практичній конференції «Сучасні методи діагностики та лікування тромбоемболії легеневої артерії (ТЕЛА)», яка відбулася в приміщенні конференц-залу ЗОШ № 10. Організаторами конференції виступили Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л.Шупика, кафедра кардіохірургії, рентгеноваскулярних та екстракорпоральних технологій, Державна установа «Інститут серця МОЗ України», Всеукраїнська асоціація фахівців з кардіоторакальної, ендоваскулярної хірургії та трансплантології.

       Під час візиту столичних спеціалістів головний лікар Лубенської КЦМЛ Сергій Наталенко та заступник  головного лікаря з поліклінічного розділу роботи Олександр Сиченко познайомили гостей з історією лубенської медицини. Вони провели для них міні-екскурсію музеєм та коридором поліклініки з архівними фотографіями, на яких зафіксовані найцікавіші моменти історії медицини Лубенщини.

Тож мешканці міста Лубни вдячні київським лікарям, а адміністрація лікарні сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Напишіть відгук

Обов'язкові поля позначено * зірочкою .